X
تبلیغات
مرکز مشاوره شغلی ایران طیور

مرکز مشاوره شغلی ایران طیور

brooding and rearing

مديريت دوره پرورش مرغ تخمگزار

اين دوره مربوط به سن 1 تا 6 هفتگي مي باشد.در اين دوره بايد شرايطي در نظر گرفته شود تا جوجه با كمترين تلفات و بهترين وزن و يكنواختي وارد دوره رشد گردد يكي از وظايف ما در اين دوره  توليد پولت با كيفيت است،چون موفقيت در دوره توليد مستلزم رعايت نكات و مديريت صحيح در دوره پرورش مي باشد.بنابر اين بهتر است در ابتدا سالن دوره پرورش جدا از سالن توليد قرا گرفته شود.حداقل فاصله براي اين كار 90 تا 100 متر توصيه مي شود.اين جدا سازي نتنها به دليل فاصله قانوني و بهداشتي بلكه به دلايل مديريتي مهم مي باشد.ضمنا بايد موقيت قرارگيري سالن ها جوري تعبيه گردد كه جريان هواي آلوده  در دوره توليد را به پرورش انتقال ندهد.مثلا ميتوان از فاصله 30 متري سالن پرورش با ديواري جداسازي انجام دهيم و نيز در ورودي دوره پرورش حمام براي عدم نفوظ و پخش آلودگي به محوطه پرورش قرار دهيم.جوجه هايي كه انتخاب ميكنيم حتي الامكان همسن باشنند يا حداكثر 7 روز تفاوت سن داشته باشنند،سعي شود جوجه ها همه از يك گله انتخاب گردنند تا مسائل بهداشتي،واكسيناسيون بهتر انجام گيرد،فاصله دو دوره حداقل 1 تا 2 هفته در نظر گرفته شود تا سيكل كنترل شكسته شود و در آخر در اين دوره بالاترين استاندارد هاي مديريتي بايد رعايت شود.

برگرفته از منابع علمي  و عملي روز در صنعت پرورش طيور


نوشته شده توسط ali در دوشنبه 1387/04/24 ساعت 12 | لینک ثابت |

classsification of feeds

dry forages and roughage(علوفه و مواد خشبي)

1)stralk (کاه)

2)legum hay (علوفه بقولات)

3)grass hay (علوفه گندمیان)

  pasture/range plants/fresh feed forages(گیاهان چراگاهی.مرتعی.و علوفه تازه)

silages(سیلاژها)

energy feeds(مواد انرژی زا)

protein supple ments (مکمل های پروتئینی)

mineral supplements(مکمل های معدنی)

vitamin supplements(مکمل های ویتامینی)

feed additives (افزودنیهای غذایی)


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

تهويه و رابطه آن با دمای واحدهای مرغداری به عنوان يک عامل تاثير گزار در مصرف سوخت

یکی از عوامل تآثیر گزار در مصرف سوخت میزان تهویه برای گله میباشد و متذکر میگردیم که برای تآمین دما٫از میزان تهویه نباید کاست و برای تآمین هوای مورد نیاز از دمای مناسب نباید صرف نظر کرد که نقص در هرکدام از دو عامل فوق اثرات سوء مخصوص بخود را در گله بجای خواهد گذاشت بنابر این در طول شبانه روز٫دوره پرورش و حتی برای ساعتی نباید تهویه متوقف گردد
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

گاز های توليدی در فارم های پرورش طيور

انواع گاز مقدارکشنده(درصد) مقادیر قابل تحمل(حدود مجاز)
گاز کربنیک بیش از ۱۷ در صد                               ppm
آمونیاک بیش از ۵./. کمتر از 1                    کمتر از 10000
ئیدروژن سولفوره بیش از ۵./. کمتر از 25../.               کمتر از 25  
متان بیش از ۵ کمتر از 4../.                  کمتر از 40
گاز های ناشناخته نا معلوم کمتر از 5                   کمتر از 50000

نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

مقدمه ای بر مديريت در واحد های پرورش طيور

صنعت طیور بعد از صنایع نفت و وابسته به آن بالاترین حجم سرمایه گذاری را به خود اختصاص داده است.برای یک مدیریت صحیح در تمام مراحل پرورش حتی قبل و بعد از پرورش شخص مدیر باید در امتحان موارد زیر حداقل نمره ۱۷ را کسب کند.۱)مدیریت نیروی انسانی۲)مدیریت ابزار آلات و تجهیزات۳)مدیریت مالی و اختصاص سرمایه ثابت و در گردش۳)علاقه به پرورش طیور۴)داشتن ظرفیت شکست بالا و تفکر و تلاش برای رسیدن به تولیدی بیشتر باصرفه تر و با ایده و راهکارهای روز وبسیاری از پارامترهایی که با توجه به محل و شرایط متنوعی توصیه میشود.
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

داروهای مورد استفاده در صنعت پرورش طيور

داروهای مصرفی در صنعت پرورش طیور را به گروه های زیر تقسیم میکنند.۱)آنتی بیوتیک ها۱-۱)گروه تترا سیکلین به کلرتتراسیکلینها.اکسی تتراسیکلینها.تتراسیکلینها۲)پنی سیلینها۳)گروه ماکرولیدها۴)گروه ‌نئومایسین:داروهایی که برای درمان اسحال های نامشخص مورد استفاده قرار میگیرنند و رشد و تکثیر باکتری را متوقف میکنند.۵)گروه کلرانفنیکل۶)گروه اسپکتینومایسین۷)گروه سولفانامیدها۸)نیتروفورانها۹)گروه داروهای ضد کوکسیدیوز۱۰)گروه داروهای ضد انگل کرمی
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

برنامه پيشنهادی واکسيناسون طيور گوشتی

مرجع :کتب به روز در صنعت طیور
ردیف نوع واکسن سن مصرف روش مصرف
1 گامبورو روز اول قطره چشمی
2 برونشیت روز اول قطره چشمی
3 نیوکاسل(b1) 7 تا 8 روزگی قطره چشمی
4 گامبورو 14 روزگی آشامیدنی
5 نیوکاسل(لاسوتا) 18 روزگی قطره چشمی
6 نیوکاسل(لاسوتا) 28 روزگی قطره چشمی
7 گامبورو 32 روزگی آشامیدنی
8 نیوکاسل(لاسوتا) 42 تا 45 روزگی قطره چشمی

نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

بلدرچين .از جوجه تا مولدو از تخم نطفه دار تا جوجه

صنعت پرورش بلدرچین بیش از ۱ دهه است که در کشورمان رواج یافته است.مدت پرورش جوجه تا رسیدن به سن بلوغ ۴۲ روز می باشد که در سیستم های پرورش بلدرچین در سن ۳۵ تا ۳۸روزگی تعدادی از بلدرچین ها به تشخیص مدیر مزرعه که معمولا نرهای اضافه و ماده های ضعیف می باشند کشتار میشوندو بقیه به سالن های پرورش فرستاده و به بلدرچین های مادر خوراکی و نطفه دار تبدیل میشوند.که پس از معمولا ۶ ماه به کشتارگاه روانه میشوند طی این ۶ ماه بلدرچین ها حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ تخم میگزارند.تخم ها ی نطفه دار تولیدی به دستگاه  های جوجه کشی روانه میشوند.و پس از ۱۷ تا ۱۹ روز به جوجه تبدیل میشوند.شرایط درون دستگاه جوجه کشی کاملا تحت کنترل میباشد معمولا فاصله دو نسل از بلدرچین حدود ۴ تا ۸ ماه بیشتر طول نمی کشدکه این فاصله کم به دلیل جوانی بلدرجین ها و عدم پرت دان سود شایانی را نصیب تولید کننده می کند.اطلاعات بیشتر تماس با:09132291753
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

روشهای کلی واکسيناسيون در مرغداري

۱)روش توده ای یا دسته جمعی:در این روش تمام طیورموجود در گله.به صورت دسته جمعی واکسینه میشوندکه این روش به طرق.آشامیدنی.اسپری تقصیم بندی میشود.۲)روش های انفرادی:در این روش.طیورانفرادی و تک تک واکسینه میشوند.این روش به انواع زیر طبقه بندی میشود.روش قطره چشمی و بینی.روش تزریقی(زیر جلدی یا عضلانی)روش تزریقی(تزریق در بال).روش وارد نمودن نوک حیوان به واکسن.لازم به ذکر است که هرکدام از روش های فوق بسته به نوع واکسن وعوامل مختلف و متنوعی تجویز میشود.
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

برنامه پيشنهادی واکسيناسيون مرغان تخمگذار خوراکی

1 مارک یک روزگی روش مایه کوبی
2 نیوکاسلb1 سه هفتگی تزریق داخل عضله
3 برونشیت عفونی سه هفتگی آشامیدنی یا اسپری
4 نیوکاسل b1 هفت هفتگی آشامیدنی یا اسپری
5 برونشیت عفونی هفت هفتگی آشامیدنی یا اسپری
6 برونشیت عفونی 14 هفتگی آشامیدنی
7 نیوکاسل 14 هفتگی آشامیدنی

نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

روشهای کلی واکسيناسيون در طيور

۱)روش توده ای یا دسته جمعی:در این روش تمام طیورموجود در گله.به صورت دسته جمعی واکسینه میشوندکه این روش به طرق.آشامیدنی.اسپری تقصیم بندی میشود.۲)روش های انفرادی:در این روش.طیورانفرادی و تک تک واکسینه میشوند.این روش به انواع زیر طبقه بندی میشود.روش قطره چشمی و بینی.روش تزریقی(زیر جلدی یا عضلانی)روش تزریقی(تزریق در بال).روش وارد نمودن نوک حیوان به واکسن.لازم به ذکر است که هرکدام از روش های فوق بسته به نوع واکسن وعوامل مختلف و متنوعی تجویز میشود.
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

نژاد های معروف مرغ تخمگذار

پلیموت راک :آمریکایی دو منظوره.۱۸۰ تا ۲۲۰ تخم در سال میگزارد.رنگ پوستشان زردو رنگ تخم مرغشان قهوه ای میباشد.نژاد ویندوت:آمریکایی دومنظوره و خصوصیات نژاد قبل را دارد.نژاداسترلورپ:نژاد انگلیسی.رنگ پوست سفیدو پوست تخم قهوه ای دارند.۱۸۰ تا ۲۲۰ تا تخم در سال میگزارد.نژاد هودان:فرانسوی است.زینتی است.سه منظوره است.نژاد لگهورن:همگی تخم گذار.بیش از ۳۰۰ تخم در سال میگزارند.۱۲ واریته دارد.در سن ۴ تا ۵ ماهگی بالغ میشوند.مقاومندو جسه ی کوچکی دارند.از درگر نژاد ها میتوان به آنکوناومینورک اشاره کرد.
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

نژادو واریته(breed)

مجموعه افراد یک گونه است که از نظر اقتصادی و عملکردی به هم شبیه ترندو معمولا از یک منطقه جغرافیایی خاصی هم منشا گرفته اند.تلاقی بین نژاد ها امکان پزیر است.در داخل هر نژاد تعدادی واریته داریم که وایته ها از نظر پروبال با هم فرق دارند.
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

مروری کلی بر بیماری برونشیت عفونی

مروری کلی بر بیماری برونشیت عفونی .

این بيماري احتمالا معمولترین نوع بیماری تنفسی در میان جوجه ها میباشد . این بیماری برای نخستین بار در ایالات متحده شناسایی شد ( منطقه N.Dakota در سال 1931 میلادی ) .تاثیرات این بیماری مختلف بوده و با توجه به مسائل زیادی چون :

 

ü      سن پرنده .

ü      نوع ویروس .

ü      واکسیناسیون .

ü      ایمنی مادری در جوجه های جوان .

ü      بیماریهای ثانویه ( مایکوپلاسما ، E.Coli ، بیماری نیوکاسل ) .

متفاوت میباشد .

میزان شیوع این بیماری متفاوت بوده و از 50 تا 100 درصد متغیر میباشد . همچنین مقدار مرگ و میر ناشی از این بیماری از صفر تا 25 درصد بر اساس بیماریهای ثانویه گزارش شده است .

عامل بروز این بیماری ویروسی از CoronaVirus میباشد که از لحاظ خصوصیات آنتی ژنیکی بسیار متفاوت و تغییر پذیر میباشد و سروتایپهای جدیدی از آن پدید می آیند . در حال حاضر هشت گروه سروتایپی با عمل sero-neutralization شناسایی شده است . این تفاوتها احتمالا بدلیل تفاوتهای ساختاری در پروتئینهای نوع میخی ( Spike Proteins ) میباشد .

عفونت از طریق بخش بالایی دستگاه تنفسی یا چشمها و با دوره کمون 18 تا 36 ساعت بروز میکند . عفونت با این بیماری بسیار مسری بوده و بسرعت از طریق

ü      تماس میان پرندگان

ü      مدفوع .

ü      ذرات موجود در هوا .

ü      ترشحات چشمی .

منتشر میشود .

برخی از پرندگان میتوانند تا یک سال هم ناقل این بیماری باشند . ویروس عامل این بیماری بمدت 4 هفته در شرایط مطلوب زنده خواهد ماند . ویروس عامل این بیماری به

ü      حلالها .

ü      دمای بالا ( 56 درجه سانتیگراد بمدت 15 دقیقه ) .

ü      ضدعفونی کننده ها ( Formal یک درصد برای مدت 3 دقیقه ) .

ü      حالت قلیایی .

حساس میباشد . همچنین عواملی چون تهویه نامطلوب و غلظت بالا را میتوان از عوامل زمینه ساز ابتلا به این بیماری برشمرد .

نشانه ها :

ü      افسردگی در جوجه ها .

ü      به اصطلاح کپه شدن جوجه ها ( جمع شدن جوجه ها بر روی هم ) .

ü      خیس شدن بستر .

ü      اسهال .

ü      سرفه و به اصطلاح عطسه کردن جوجه ها ( جوجه ها هیچگاه عطسه نمیکنند و این یک اصطلاح است ) .

ü      بروز حالت Diuresis .

ضایعات قابل شناسایی پس از مرگ :

 

ü      ادم در ناحیه نای .

ü      التهاب کیسه های هوایی .

ü      وجود پلاکهای کازئوز در برونش .

ü      التهاب نای .

ü      التهاب مختصر تا پیشرفته در نواحی مختلف دستگاه تنفس .

ü      تورم کلیه ها نیز ممکن است دیده شود .

تشخیص :

تشخیص آزمایشی این بیماری بر اساس نشانه های کلینیکی ، ضایعات و سرولوژی امکانپذیر میباشد . تشخیص قطعی این بیماری بر اساس روشهایی چون :

ü      جداسازی عامل بیماری در جنین جوجه .

ü      آزمایشاتی چون HA .

ü      flourescent antibody positive .

ü      و ...

مقدور خواهد بود .

سرولوژی :

ü      HI .

ü      Elisa .

ü      SN .

ü      DID

تشخیصهای اشتباه :

ü      بیماری نیوکاسل فرمهای لنتوژنیک و مزوژنیک .

ü      مایکوپلاسموزیس .

ü      پاسخ به واکسن .

ü      لارنگوتراکئیت .

ü      آنفلوآنزای پرندگان .

درمان :

Sodium salicylate به میزان یک گرم در لیتر ( فاز حاد ) پیشنهاد شده است . همچنین استفاده از آنتی بیوتیک برای کنترل colibacillosis پیشنهاد میگردد .

پیشگیری :

ایمنی مادری بمدت 2 تا 3 هفته جوجه ها را حفاظت میکند . ایمنی همورال نیز 10 تا 14 روز پس از واکسیناسیون بروز میکند . ایمنی محلی نیز نخستین سد دفاعی در برابر این بیماری میباشد . ایمنی Cell-mediated نیز ممکن است از درجه اهمیت زیادی برخوردار باشد .


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

مديريت جوجه ريزي (مرغداري)

مقدمه :

جوجه یکروزه موجودی حساس و ظریف بوده ، به آسانی از عوامل نامساعد محیطی تاثیر نامطلوب می پذیرد . با پیشرفت ژنتیکی و بهبود توان تولید ، جوجه ها حساسیت بیشتری نسبت به عوامل محیطی یافته اند . لذا مدیریت صحیح ، سخت تر شده و اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در بسیاری از موارد تنها با اصلاح بعضی روشها و شیوه های قدیمی میتوان عملکرد گله را به نحو قابل توجهی ارتقا داده و سود بیشتری حاصل نمود .

 

انتخاب و خرید جوجه :

نوع و کیفیت جوجه یکروزه عاملی تعیین کننده در نتیجه بدست آمده و عملکرد نهایی گله میباشد . با انتخاب جوجه یکروزه مرغوب و از سویه پربازده در نهایت بهره وری بهبود یافته و سود حاصله افزایش می یابد . باید توجه داشت که خرید جوجه یکروزه با کیفیت پائین و البته ارزانتر ، هرچند در بدو امر موجب صرفه جویی مختصری می گردد ، اما در واقع با توجه به مشکلاتی که بطور قطع در پی خواهد داشت و همینطور کاهش میزان تولید نهایی ، در نهایت موجب افزایش هزینه ها شده و انتخاب درستی نخواهد بود .

در خرید جوجه یکروزه باید به نکاتی همچون

ü      میانگین وزن جوجه .

ü      پراکندگی وزن جوجه ها .

ü      سن گله مادر .

ü      نتایج آزمایشات سرمی .

توجه نمود .

 

آماده سازی سالن :

باید از زمان ورود جوجه آگاهی داشت . این امر از آنجا اهمیت دارد که تا حداقل یک روز پیش از ورود جوجه ، سالن برای ورود جوجه ها آماده بوده ، در نهایت جوجه ها پس از تحمل شرایط سخت حمل و نقل به محیطی آرام ، آماده و راحت وارد شوند .

باید در زمان ورود جوجه ها تمامی کارهای لازم انجام شده ، پس از جوجه ریزی فقط جهت تغذیه و کنترل شرایط محیطی و جوجه ها به  سالن تردد گردد . همچنین بایستی تاسیسات گرم کننده ، حداقل از یک روز پیش از ورود جوجه ها به کار افتاده باشند تا در زمان ورود جوجه ها دمای سالن در حد مطلوب بوده و تمام مناطق دمای یکنواختی داشته باشند . آبخوری ها و دان خوری ها نیز بایستی چند ساعت پیش از ورود جوجه ها پر شده و در سالن قرار گیرند .

 

ورود جوجه ها :

در زمان ورود جوجه ها ، کلیه افراد و امکانات جهت تخلیه هرچه سریع تر جوجه بایستی آماده باشند . تخلیه سریع جوجه ها در شرایط آب و هوای گرم تابستان اهمیت بیشتری می یابد .

در صورت انجام واکسیناسیون به روش اسپری ، بایستی کارتن ها در کف سالن چیده شده ، درها برداشته شوند و پس از اسپری کردن واکسن و اتمام کار به سرعت در سالن تخلیه شوند . لازم بذکر است که تخلیه جوجه ها بایستی با سرعت و ظرافت همراه بوده و بایستی از رفتار خشونت آمیز با جوجه ها کاملا اجتناب گردد .

پس از ورود جوجه ها و در صورت آماده بودن شرایط محیطی و لوازم پرورش ، بایستی کلیه افراد حداقل به مدت یک ساعت سالن را ترک نمایند تا جوجه ها در سالن استقرار یافته ، استرس وارده از حمل و نقل و تخلیه قدری تخفیف یابد .

 

دمای جوجه ریزی و تامین رطوبت محیط :

جوجه یکروزه کالبدی بسیار ظریف داشته ، حداقل در چند روز اول قادر به حفظ رطوبت بدن خود نمیباشد . با توجه به این واقعیت ، در صورت بالا بودن دمای محیط جوجه آب بدن خود را به تدریج از دست داده و به سادگی خشک میشود . این امر موجب کاهش توان جوجه شده و بر میزان رشد آن تاثیر نامطلوب میگذارد .

از سوی دیگر جوجه های تولیدی یک موسسه ، حتی اگر منشاء واحدی داشته باشند ، همگی وزن مشابهی نداشته و کمابیش جوجه های سبک تر و سنگین تر در میان آنها یافت میشوند . در صورت وجود دمای بالا در محیط جوجه ریزی ، این جوجه های سبکتر آسیب بیشتری دیده و به تدریج وازده میشوند . با توجه به این موضوع ، بایستی انتظار داشت که در صورت دمای بالا در ابتدای جوجه ریزی ، بتدریج و پس از چند روز در گله ، جوجه ی ریز و وازده مشاهده شده و در نهایت موجب کاهش یکدستگی گله گردد .

این مورد هنگامی که جوجه های یکروزه از گله مادر جوان و با وزن پائین تری تهیه میشوند ، حساسیت بیشتری دارد . زیرا جوجه های سبکتر این گله ها وزن کمتری داشته ، آسیب بیشتری در دمای بالا خواهند دید .

برای جلوگیری از این امر بایستی سعی بر این باشد تا دمای سالن در حد مطلوب تنظیم گشته ، رطوبت محیط نیز تا حد امکان افزایش یابد .  برای افزایش رطوبت محیط به سادگی میتوان با آب پاشی مرتب بر روی دیوارها و یا تعبیه ظرفهای بزرگ آب در سالن و در نزدیکی وسایل گرم کننده اقدام نمود .

به طور کلی در سه روز اول جوجه ریزی دمای محیط در سطح جوجه ها ( ارتفاع پنج سانتی متری از بستر ) بایستی حدود سی تا سی و یک درجه سانتی گراد بوده و از روز سوم به بعد هر سه روز باید یک درجه از دمای محیط کاسته شود تا در نهایت ، در دمای بیست تا بیست و یک درجه سانتی گراد تثبیت شود . اما در عین حال نکته بسیار مهم در تعیین حرارت مطلوب توجه به رفتار جوجه ها میباشد .

نبایستی تنها به دمای قرائت شده از روی دماسنج اکتفا کرد . وضعیت جوجه ها بیانگر مطلوب بودن دمای محیط بوده ، در صورت مشاهده رفتار خاص استرس گرمایی و یا سرد شدن جوجه ها بایستی به سرعت دما تصحیح گردد .

همچنین بایستی از کاهش شدید دمای سالن پیشگیری شده ، به کوران هوای سرد در داخل سالن نیز توجه گردد . در هر حال ، توجه به رفتار جوجه مشخص کننده بسیاری از مشکلات احتمالی بوده ، به مرغدار در جهت فراهم نمودن شرایط مطلوب پرورش کمک شایانی میکند .

 


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

پودر ماهي وانرژي آن

به دليل كاهش فعاليت صنعت ماهيگيري جهت صيد ماهي براي مصارف انساني،امروزه پودر ماهي اغلب با استفاده از ماهي هاي كوچك روغن دار تهيه ميشود،كه صرفا براي ساخت پودر ماهي صيد ميشونند.منهدن وآنكوي دو گونه اصلي مورد استفاده براي ساخت پودر ماهي هستنند ودر اروپا به ميزان كمتري پودر ماهي هرينگ نيز توليد ميشود. پودر ماهي يك منبع خوب اسيد آمينه ضروري ميباشد،در حالي كه ميزان انرژي آن متغير است و به ميزان بقاياي روغن در پودر ماهي بستگي دارد.به دليل متغير بودن ميزان پروتئين و روغن پودر ماهي،ميزان انرژی بر کیلو کاری پودر ماهی را میتوان با دانستن ترکیب پودر ماهی به شکل زیر محاسبه نمود.

۳۹۰۰ ×درصد پروتئین خام + ۸۶۰۰ ×درصد چربی +۳۰۰۰ =کیلو کالری در کیلوگرم(me)

۳۹۰۰ ×درصد پروتئین خام - ۸۶۰۰ ×درصد چربی - ۳۰۰۰ =کیلو کالری در کیلوگرم(me)


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

اقدامات لازم برای ورود و روز اول جوجه مادر گوشتی

اقدامات لازم برای ورود و روز اول جوجه مادر گوشتی:۱)اطمینان از خوب کارکردن دستگاه ها۲)روشن کردن بخاری ها قبل از ورود جوجه بطوریکه در ارتفاع ۷۵ سانتی متری از کف دما ۳۲تا ۳۵ درجه باشد و برای سیستم قفس ۲۲ تا ۳۲ درجه خوب است.۳) ۳-۶ ساعت قبل از ورود جوجه ها آبخوری ها پر شود تا دمای آن به بالای ۱۸ درجه برسد۴)در صورت استفاده از مادر مصنوعی در ارتفاع ۵۰ تا ۷۰ سانتی متری نصب گردد.۵)بهتر است ورود جوجه ها اول صبح باشد و تعدادی از کارتن های جوجه را از نظر کیفیت برسی کنیم ۶)نوردهی در روز اول ۲۴ ساعت میباشد.۷)قبل از ورود جوجه اعمالی همچون دوددهی انجام گیرد۷) بعضی از مرغداران عقیده دارنند مقداری ناچیز در هنگام ورود جوجه از دود در سالن وجود داشته باشد.۸)مرغداران عقیده دارنند در طول هفته اول دانخوری سفره مانند به صورت نواری شکل در طول سالن پهن شود و روی آن هر ۴ ساعت یک بار دان ریخته و روزی سه بار تمیز گردد این عمل باعت شوق برای مصرف دان برای جوجه و رشد بهتر آن میشود و نیز درصد مواردی همچون ویتامین و موادی..که زود فاسد و قابل استفاده نیستنند در دان پایین آید ۸)در سالن های مرغداری بهتر است مرغ ها و خروس ها با پن بندی از هم جدا شوند(برای کنترل غذا و..) یا در دو سالن نگهداری شود. منابع علمی و تجربی  صنعت طیور..ایران طیور پیشرو در انتقال اطلاعات کاربردی
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

abnormal eggs

برای تولید تخم مرغ طبیعی باید اندام های درگیر به صورت منظم کار کنند ولی گاهی در تخم مرغ اختلالاتی دیده میشود که در زیر به بیان آن ها میپردازیم: ۱)تخم مرغ ۲ زرده:به علت مشکل در بسته بندی تخم مرغ ۲ زرده این اختلال مطلوب نیست.دوزرده بودن تخم مرغ دلیل ژنتیکی دارد و مرغانی که دو زرده تولید میکنند به صورت ژنتیکی این عامل در آنها وجود دارد.این تخم مرغ ها هم از لحاظ جوجه کشی مضر است و هم از نظر بازاریابی ولی گاهی علت دوزرده بودن تخم مرغ سن تخم گزاری است.به این صورت که در اوایل دوره تخمگزاری که هنوز حرکات اویداکت (لوله تخم) منظم نشده ممکن است زرده آزاد شده در یک روز توسط شیپور گرفته نشود و در روز بعد بازرده بعدی همزمان وارد شیپور شود.علت دیگر ممکن است در اثر نوسانات هورمونی باشد که باعث آزاد شدن دو زرده به صورت همزمان بشودُ.معمولا پس از دو هفته تخمگزاری این مشکل حل میشود. ۲)تخم مرغ ۳ زرده:دلیل آن پاره شدن همزمان ۳ فولیکول است همچنین ممکن است اویداکت(لوله تخم) دوزرده را قبلا دریافت نکرده باشد و در روز سوم همزمان ۳ زرده وارد مگنوم شود.که تخم مرغ های ۳ زرده گاهی باعث پارگی کلواک میشونند. ۳)وجود لکه خون در تخم مرغ:که ممکن است در زرده یا سفیده دیده شود. ادامه مقاله در قسمت ادامه مطلب...
ادامه مطلب
نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

پاک سازي سالن های مرغداری

بازار تخم مرغ قابل جوجه کشی و جوجه گوشتی در سراسر جهان به سمت تقاضا برای تولیدات عاری از بیماری پیش می رود دراین رابطه صنعت پرورش مرغ گوشتی نیز به تنظیم واعمال استانداردهای جدید برای غذا ادامه خواهد داد پاک سازی صحیح و موثر سالن های مرغداری این اطمینان را ایجاد میکند که بیماری ازگله ای به گله دیگر منتقل نمی شود ومصرف کننده را نیز در برابر بیماریهایی که از طریق غذا منتقل می شوند محافظت می کند این مقاله قصد دارد که توجه را به سمت جنبه های مهم پاک سازی سالن های مرغداری جلب کند .

اهداف

پاک سازی و ضد عفونی سالن به طوری که تمامی عوامل بالقوه بمیاری زا برای انسان و پرنده ، حذف شده تعداد باکتری ، ویروس ، انگل و حشرات باقی مانده آن قدر کاهش یابند که تاثیر آنها برروی سلامت آسایش و عملکرد گله بعدی به حداقل برسد .

طراحی سالن های مرغداری

طراحی سالن و تجهیزات مرغداری باید به گونه ای باشد که بتوان به آسانی و به نحو موثر آنها را تمیز کرد سالن های پرورش باید دارای کف بتونی ، سقف ودیوارهای قابل شستشو و کانال های تهویه قابل دسترس بوده فاقد ستون و مهارهای افقی باشند پاک سازی و ضد عفونی کف های خاکی غیرممکن است وجود یک سطح بتونی یا شنی در اطراف سالن های مرغداری به عرض 1 تا 3 متر از ورود جوندگان به داخل سالن ممانعت کرده در عین حال محلی را برای شستشو و چیدن تجهیزات خارج شده از سالن فراهم می اورد .

روش کار

در این مقاله اصول پاک سازی و آماده سازی مطلوب وموثر سالن مرغداری به طور خلاصه بیان می شود پاک سازی را می توان به مراحل زیر تقسیم بندی کرد .


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

egg components

egg shell

پوسته که حدود ۱۰ تا ۱۱ درصد وزن تخم مرغ را تشکیل میدهد.۹۵ تا ۹۸ درصد از آن از کربنات کلسیم تشکیل شده است ومابقی را کربنات منیزیم٬فسفات کلسیم و مواد آلی

egg membrane

از دولایه بیرونی و درونی ساخته شده است زخامت لایه بیرونی بیشتر از درونی است. این لایه ها در تمام قسمت های تخم مرغ به غیر از قسمتی که کیسه هوایی وجود دارد به هم جسبیده اند.کیسه هوا درموقعی که تخم مرغ تولید میشود مجود ندارد ولی پس از قرارگیری تخم مرغ درمحیطی خنکتر از بدن مرغ سرد میشود و محتویات آن به نصبت پوسته بیشتر منقبض و جمع میشود وفشار مننفی در تخم مرغ به وجود می آورد.وباعث نفوذ هوا از طریق منافظ پوسته به درون تخم مرغ میشود وکیسه ی هوایی شکل میگیرد.

allbumen

سفیده ۶۰٪ وزن تخم مرغ را تشکیل میدهد عمدتا از پروتئین هاست.


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

اهمیت تغذیه در پرورش طیور

تغذیه یکی از ابتدایی ترین نیاز هر موجود زنده است که بدون آن حیات آن مقدور نمی باشد و در کار پرورش طیور هم به دو علت اهمیت فوق العاده دارد.

۱) فیزیولوژیکی و تآمین نیازهای طیور:چرا که برای زنده مانی،رشد و توليد نياز به غذا است.

۲) از نظر اقتصادي:تغذيه مهمترين سهم را تشكيل ميدهد و ادعا ميشود بالغ بر ۷۰ درصد هزينه توليد را خوراك تشكيل ميدهد.بنابر اين براي داشتن حيواني پر بازده و در عين حال با صرفه اقتصادي،ناگزيريم بيشترين توجه را بر تغذيه آن متمركز كنيم.


نوشته شده توسط ali در یکشنبه 1387/04/09 ساعت 16 | لینک ثابت |

کلیه ی حقوق مادی و معنوی این وب سایت poultry محفوظ می باشد.suport:+989355121606
طراحی شده توسط ایران طیور